Geld verdienen met oude telefoons

Je hebt gehoord dat je je oude mobiele telefoon kunt verkopen op het internet? Een telefoon verkopen op het internet gebeurt niet alleen meer via tweedehands websites zoals Marktplaats en Ebay. De telefoon opkopers hebben de laatste jaren een grote opmars gemaakt. De eerste stap in het verkopen van je mobiele telefoon is het vaststellen wat je precies gaat verkopen. Meestal gaat het om een enkele telefoon die verkocht kan worden omdat een nieuw model gekocht is. Het kan echter ook gaan om meerdere oude mobiele telefoons die opgeslagen liggen in een kastlade. Hoe nieuwer de telefoon, hoe meer je er voor krijgt. Het is hierdoor zelfs mogelijk om meer dan 300 euro te krijgen voor een tweedehands smartphone. Er zijn meerdere opties beschikbaar als je je mobiele telefoon wilt verkopen.

Inruilen bij de provider

De providers die mobiele telefoon verkopen hebben ook een inruilprogramma. Je kunt bij het bestellen van een nieuwe mobiele telefoon aangeven of je een toestel wilt inruilen. De providers geven een korting op de nieuwe mobiele telefoon als de oude telefoon nog waarde heeft. Deze waarde verschilt per mobiele telefoon. Het is mogelijk om de telefoon in te ruilen via de website van de provider maar het is ook mogelijk om een fysieke winkel te bezoeken om de telefoon in te leveren. Ook als de mobiele telefoon geen waarde meer heeft is het mogelijk deze in te leveren. JE ontvangt er dan alleen geen vergoeding voor. De provider kan de gehele mobiele telefoon hergebruiken en doorverkopen of de onderdelen recyclen.

Verkopen aan een recycling bedrijf

In Nederland hebben de recycling bedrijven nog niet veel naamsbekendheid maar bijvoorbeeld in het Verenigd Koninkrijk wel. De recycling bedrijven zijn gespecialiseerd in het kopen van elektronische producten. Deze bedrijven werken op dezelfde manier als de inruilprogramma’s van de providers. Je ontvangt echter geen korting maar gewoon een geldbedrag voor de telefoon. De recycling bedrijven bieden verschillende bedragen voor hetzelfde type mobiele telefoon. De bedragen lopen ver uiteen waardoor het verstandig is om de prijzen te vergelijken. Je leest hier hoe het werkt.

Tweedehands websites

De meeste Nederlanders die een mobiele telefoon willen verkopen wijken uit naar één van de tweedehands websites. Dit zijn websites zoals marktplaats.nl, Ebay.nl en Speurders.nl. Deze websites zijn al lange tijd de eerste keus voor velen. Voor een werkend toestel is dit nog altijd een goede optie doordat je er meestal meer voor krijgt dan bij een provider of recycling bedrijf. Het is echter niet zo makkelijk en het kost vaak veel tijd.  Er moet een advertentie aangemaakt worden, contacten met potentiële kopers, afgezegde afspraken, mensen aan de deur en ga zo maar door. Om de prijs te bepalen op de tweedehands website kun je zoeken naar hetzelfde merk en type. Zo kom je erachter wat de gangbare prijs is voor de mobiele telefoon. Als het om een populair type mobiele telefoon gaat dan is het niet moeilijk om minimaal 5 prijzen te vergelijken.